Przejdź do głównej zawartości Przejdź do wyszukiwania Przejdź do głównej nawigacji

Termometr do pieczenia i grillowania

Jeśli chcesz uzyskać idealnie przygotowane mięso, cyfrowy termometr do pieczenia i grillowania marki Leifheit będzie dla Ciebie właściwym wyborem. Termometr wyposażony jest w pięć wstępnie ustawionych poziomów gotowania do siedmiu rodzajów mięsa. Dodatkowa funkcja licznika umożliwia poza tym indywidualne ustawienie idealnego czasu gotowania. Dzięki wyjątkowo odpornemu na ciepło przewodowi pomiarowemu można zastosować przyrząd nawet do grillowania, ponieważ temperatura do 380 °C nie stanowi dla termometru żadnego problemu. Składana nóżka zapewnia, że urządzenie można bezpiecznie ustawić na powierzchni roboczej. Poza tym wyposażony jest w magnetyczne wtyki, za pomocą których można umieścić termometr na piekarniku lub grillu.
Baterie: w zestawie
Przewód do pomiaru oporu cieplnego: do 380°

Zastosowanie i cechy

Perfekcyjnie przygotowane mięso

Termometr do pieczenia można ustawić na 5 poziomów przygotowania dla 7 rodzajów mięsa.

Prosta obsługa

Dotykowy wyświetlacz cyfrowego termometru do pieczenia ułatwia ustawianie temperatury, timera i czasu gotowania.

Odporność na ciepło

Kabel pomiarowy termometru jest odporny na temperatury do 380 °C, nadaje się zatem do użytku podczas grillowania, wędzenia i pieczenia.

Łatwe mocowanie

Zintegrowane magnesy umożliwiają łatwy montaż termometru cyfrowego na kuchence czy grillu.

Stabilność

Rozkładana nóżka ułatwia stabilne postawienie termometru w kuchni.

Optymalna czytelność wyświetlacza dotykowego

Informacje na wyświetlaczu dotykowym termometru grillowego są bardzo dobrze widoczne nawet przy słabym oświetleniu.

Dodatkowe informacje

Elektroniczny termometr do pieczenia i grillowania mięs marki Leifheit ułatwi przygotowywanie doskonałych przysmaków. Obudowa tego modelu została wykonana z wysokiej jakości tworzywa sztucznego, precyzyjny czujnik z nierdzewnej stali szlachetnej, natomiast długi przewód pomiarowy powstał z materiału odpornego na temperaturę nawet do 380°C. Termometr świetnie sprawdzi się więc w każdych warunkach. Oferuje 5 poziomów przygotowania dla 7 rodzajów mięsa. Jest niezwykle dokładny – wynik pomiary błyskawicznie pojawia się na czytelnym ekranie. Sprawdza się nie tylko podczas pieczenia i grillowania, ale także w trakcie wędzenia.


Dzięki termometrowi do pieczenia i grillowania marki Leifheit można serwować idealnie przyrządzone steki, polędwiczki, kurczaki, kiełbasy, pieczenie, golonkę czy karczki. Model ten posiada niezwykle przydatną funkcję timera i alarmu. Jest bardzo prosty w obsłudze. To świetny element wyposażenia kuchni każdej osoby, ceniącej sobie doskonały poziom wypieczenia mięsa. Praktyczna podpórka pozwala umieścić termometr na blacie kuchennym, a magnesy umożliwiają przymocowanie go np. do obudowy piekarnika. W zestawie z termometrem znajdują się baterie.

  • niezwykle precyzyjny pomiar
  • 5 poziomów przygotowania dla 7 rodzajów mięsa
  • 5 poziomów przygotowania dla 7 rodzajów mięsa
  • praktyczna funkcja timera i alarmu
  • 2-letnia gwarancja

Instrukcje bezpieczeństwa

chevron icon
  • Folie opakowaniowe należy przechowywać z dala od dzieci, ponieważ istnieje ryzyko uduszenia.
  • Połknięcie baterii może być przyczyną śmierci. Dlatego urządzenie i baterie należy przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. W przypadku połknięcia baterii wymagana jest natychmiastowa pomoc medyczna.
  • Termometr może być użytkowany przez osoby o ograniczonej sprawności fizycznej, sensorycznej lub umysłowej bądź niedostatecznym doświadczeniu i wiedzy, pod warunkiem, że osoby te będą przebywały pod opieką lub też zostały poinstruowane w zakresie bezpiecznego użytkowania urządzenia i orientują się w zagrożeniach związanych z użytkowaniem urządzenia.
  • Trzeba pilnować, by dzieci nie bawiły się tym produktem.
  • Nie używać urządzenia, jeśli nosi widoczne ślady uszkodzenia.
  • Nie dokonywać żadnych zmian w urządzeniu. Wszelkie naprawy zlecać zawsze specjaliście. Niewłaściwe naprawy mogą spowodować znaczne zagrożenie dla użytkownika i unieważnienie gwarancji.
  • Nie używać jako termometru medycznego
  • Panel obsługowy nie jest odporny na wysoką temperaturę. Upewnić się, że nie styka się on z gorącym grillem lub gorącymi ściankami bocznymi piekarnika. Niebezpieczeństwo oparzenia! Żywność, piekarnik i inne części mogą być bardzo gorące. Należy stosować np. rękawice ochronne do piekarnika.
  • Niebezpieczeństwo obrażeń! Końcówka czujnika temperatury może spowodować obrażenia. Po użyciu zawsze nakładać nasadkę ochronną na końcówkę.

Opinie